Topul celor mai proști
extratereștri

autor Dan Pavel iulie 9, 2018
Topul celor mai proști <br>extratereștri

Părinții lui Superman – Părinții lui Kal-L sunt confruntați cu un cataclism planetar și decid să-și trimită bebelușul pe Pământ, în loc să plece cu toții. Orice părinte cu inteligență medie ar ști să nu-și lase pruncul singur în spațiu. Ar ști că nu-i o idee bună să-l lași să aterizeze singur pe un câmp, în speranța că nu va fi crescut de o familie de pedofili drogați, bolnavi de sifilis. Kriptonienii sunt o specie suficient de avansată încât să fi inventat călătoria hiper-luminică și manipularea ecosistemului, dar preferă să moară pe un bolovan în flăcări, deși puteau să colonizeze oriunde altundeva. Această civilizație trăiește pe o planetă a cărei compoziție este toxică pentru ei, kriptonita fiind singurul material care îl poate doborî pe Superman. De asemenea, aveau nave spațiale și tehnologie super-fantastică, dar nu puteau anticipa un cataclism planetar. Noi n-am reușit mare lucru, dar măcar vorbim despre încălzirea globală. De fapt, nici cu noi nu-mi e rușine pentru că e suficient ca Superman să-și pună ochelarii și nu-l mai recunoaștem.

War of the Worlds – Marțienii sunt o specie extraterestră foarte avansată, care are abilitatea de a călători în spațiu, dar atacă doar la sol și este înfrântă de guturai. Nici un membru nu s-a gândit că pe alte planete există microorganisme toxice și incompatibile cu biologia speciei. O simplă mască chirurgicală sau un costum de protecție biologică ar fi asigurat succesul invaziei. O căutare pe Google ar fi fost de ajuns: ”Cum se tratează candidoza?”. Dacă nu puneau mâna pe jos și nu băgau în gură, nu mai murea toată flota la o săptămână după invazie. Un adevărat imperiu extraterestru putea fi doborât de un preșcolar cu pojar. Și noi care investim în scuturi antirachetă și focoase nucleare… când cea mai eficientă apărare era să le arunci o pisică cu muci la nas.

Independence Day – Insectoizii sunt o civilizație capabilă să construiască o flotă intergalactică și sute de nave de dimensiunea unor sateliți naturali. Vorbim de o mașinărie de război a cărei unică slăbiciune este mufa USB compatibilă cu orice computer pământean. Au pierit din lipsă de antivirus. Sunt capabili să scrie suficient cod încât să coordoneze o flotă de război, au suficient software încât să calculeze traiectoriile unei călătorii printre obiecte cerești în permanentă mișcare, dar nu pot scrie un firewall și nu au nici un Gigel angajat să tragă serverul din priză când sunt atacați informatic. Ca să fie clar pentru toți extratereștrii: singura chestie pe care o faci cu Internet Explorer este să instalezi Mozilla Firefox! Probabil că invazia s-a datorat unui mail primit de la un bancher din Guineea Bissau, care nu putea să revendice singur moștenirea de 30 de milioane de dolari și mai avea nevoie de datele lor personale.

Prometheus/Covenant – Inginerii sunt extratereștrii care au creat umanitatea. S-au răzgândit și ar fi vrut să ne omoare, dar s-a împiedicat un uvrier de borcanul cu moarte și s-a vărsat de le-a încheiat misiunea. Au creat o armă biologică atât de periculoasă încât i-a distrus aproape instantaneu. Un simplu accident de muncă și toate planurile lor au fost dejucate. Supraviețuitorul accidentului se culcă într-un coșciug și adoarme pentru că ăsta e protocolul: în caz de contaminare biologică letală, culcă-te la loc și așteaptă să te trezească membrii speciei pe care voiai să o anihilezi. Nici un coleg extraterestru nu s-a mai interesat de ei timp de o mie de ani după incident. Un telefon măcar, o întrebare la sediu… ”Ce-or mai face băieții ăia de pe LV223? N-au mai dat nici un semn de viață, de mii de ani. Aveam și noi un depozit de pastă neagră cu xenomorfi, care distruge sau creează lumi în funcție de cum i se năzare scenaristului. Să le dăm un mail sau să trimitem pe cineva să vadă dacă sunt bine. Sunt totuși arme biologice, nu am rătăcit o navă plină cu salam de vară.”. Dar nu-i nimic! După mii de ani de absență, nava lor se întoarce pe planeta mamă, pilotată de un android uman cu lămpile arse, și nimănui nu i se pare dubios. E ca și cum mâine ar apărea corabia lui Cristofor Columb în portul Constanța. În mod normal, un astfel de incident ar ridica niște întrebări, dar nu oprește nimeni nava misterioasă din a pătrunde în spațiul lor aerian. Nu se activează nici o alertă, nu se face un apel radio și nu se ia nici o măsură de identificare. Toată lumea se adună și aplaudă pe pista de aterizare. Androidul dă cu pasta biologică peste ei și distruge toată viața de pe planetă.

Star Wars – toate speciile implicate în Star Wars. Atacul Imperiului eșuează lamentabil din cauza unei arme ineficiente, cu o vulnerabilitate catastrofală. Soluția Imperiului la această problemă este să mai construiască de trei ori aceeași armă ineficientă și cu același defect. Cu toate acestea, alianța tuturor speciilor inteligente ce alcătuiesc Rezistența nu este niciodată în stare să biruiască odată PSD-ul în alegeri. În toate episoadele Rezistența e pe fugă sau în inferioritate numerică. Dă lovituri aproape fatale și câștigă bătălii decisive, dar e din nou pe fugă la începutul episodului următor. Cea mai proastă organizație din galaxie rămâne Ordinul Cavalerilor Jedi, o congregație de clarvăzători cu puteri magice care nu este în stare să prevadă propria distrugere sau că împăratul e la un metru de ei. Toate civilizațiile galactice predau puterea în mâna unui singur om și se transformă voluntar într-o dictatură galactică. Cel mai prost rămâne Yoda care simte mereu tulburări în forță, de la ani lumină distanță, dar nu e capabil să vadă un psihopat de pe locul vecin. Do or do not! There is no try!

Signs (M. Night Shyamalanamnalamamlan) – o specie foarte avansată tehnologic, care alege să invadeze o planetă acoperită aproape în totalitate cu apă – o substanță toxică extrem de periculoasă pentru ea. E ca și cum aș avea la dispoziție o sută de destinații însorite, dar eu aleg să merg în vacanță la Cernobîl. Dintre toate lumile ce puteau fi cucerite, ei au ales să cotropească în pielea goală singura planetă acoperită în proporție de 80% cu acid coroziv și pe care plouă cu același acid. Tactica lor favorită era să strice culturile, să sperie copiii de grădiniță și să umble noaptea desculți prin porumb… în curul gol. Dacă se activa sistemul de irigații, mureau otrăviți. Flota lor plutea noaptea pe cer, în văzul tuturor, iar comunicațiile lor puteau fi interceptate cu orice aparat de monitorizare audio a sugarilor.

Oblivion – o specie extraterestră ce traversează galaxia și cucerește planeta pentru că are nevoie de hidrogen. Nu știu cât de prost trebuie să fii ca să treci pe lângă mii de stele și milioane de corpuri cerești care abundă în hidrogen, doar ca să vii aici să sifonezi apa din oceanele Pământului. Hidrogenul este cel mai comun element din univers. E pe toate drumurile. E ca și cum ai omorî un vecin ca să-i furi iarba din curte.

Battle Los Angeles – o specie care încearcă să cucerească planeta în bătălii corp la corp, pluton la pluton. Vin cu infanteria la sol de parcă suntem în Bagdadul anilor 90. Lipseau tranșeele, gornistul, stegarii și atacurile la baionetă. Motivul? – Apa! Au nevoie de apă. Le e sete. Cine știe câte sute de planete pline cu apă au ignorat ca să ajungă la noi. Ca să aterizeze în Los Angeles și pe plajă la Costinești, au trecut pe lângă Titan și Europa, doi sateliți plini cu apă până la refuz. Bănuiesc că era mai important să strice vacanța turiștilor decât modul în care culeg apa.

Star Trek, specia Borg – Resistance is futile! O fi futilă, dar extratereștrii nu opun deloc rezistență. Când echipajul lui Picard se teleportează pe navele borg, aceștia ignoră amenințarea cu desăvârșire. Se pot adapta la armamentul uman, dar oamenii se adaptează mereu la adaptarea lor și tot așa. Sunt o specie artificială nemuritoare care insistă să folosească componente biologice fragile și perisabile. Sunt susceptibili la viruși informatici și biologici. Când sunt abordați sau când abordează o altă navă, borgii atacă întotdeauna frontal, lent, nu aleargă niciodată și se mișcă foarte greoi. Pretind că vor să asimileze toate celelalte specii, dar nu au învățat nimic de la nimeni. Slăbiciunea lor este jogging-ul.

District 9 – Prawns (creveții) ajung pe Pământ cu o navă uriașă pe care nu știu să o controleze. Își predau armele extraterestre în mâinile oamenilor și acceptă să trăiască precum sinistrații în orașe de carton îngrădite. Sunt ușor de păcălit, șantajabili cu mâncare de pisici și sunt docili ca niște vite. Nu par a avea apucături de civilizație avansată și nu sunt capabili să stăpânească propria tehnologie. Deși au inventat călătoria interstelară, creveții nu știu să folosească nava, mănâncă anvelope, scurmă în gunoaie, urinează pe garduri și nu au noțiuni elementare de supraviețuire. Nu prezintă aptitudini intelectuale și autodeterminare. Până și un om cu handicap intelectual moderat recunoaște o armă sau un obiect de valoare. Creveții nu par a avea minime cunoștințe despre nimic. Asistă docili la propria exterminare, deși posedă un armament extrem de avansat și exoschelete robotice de luptă.

Power Rangers – slăbiciunea extratereștrilor din Power Rangers sunt karatele și șpagatele.

Sunt sigur că am uitat câteva exemple, dar cea mai proastă specie extraterestră sunt scenariștii de film.

 

 

3 commentarii
33

Poate îţi place altceva

3 commentarii

Drumetu iulie 9, 2018 - 6:50 am

Pamantenii au cea mai puternica arma, prostia. Este biologica si atat de puternica ca in momentul în care au pus ochii pe pamant extratereștrii se contamineaza

Reply
DanielV iulie 9, 2018 - 7:39 am

Toate scenariile astea au o chestie in comun: planificarea si coordonarea pare facuta de cineva de la Primaria Sector 4. Adica extraterestrii investesc masiv in lucrari publice de invadarea a altor planete (parteneriat public privat), dar in loc sa faca o licitatie de invazie decenta dau contractul de invazie lui Zorblax, care a facut bani din trimiterea la fier vechi a flotei galactice si a fost soferul lui Adrian „4 parseci” Nostose. Zorblax e baiat destept si ia niste nave vechi, le trage o dunga, ia un antivirus fara licenta (din ala de doar scaneaza, nu si elimina amenintari), pune scuturi de protectie chimica cu substanta activa diluata de 1500 de ori si apoi da navele extraterestrilor care vor sa ne invadeze.
Rezultatul invaziei e ce ai scris tu mai sus.

Reply
TZK iulie 10, 2018 - 7:36 am

District 9 nu e parodie de fapt?

Reply

Comentezi?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.