Sfânta Treime cu seceră și ciocan

autor Dan Pavel aprilie 25, 2019
Sfânta Treime cu seceră și ciocan

În mesajul său de Înviere, episcopul de Huși a declarat că trăim vremurile unui totalitarism al progresiştilor, mai cumplit decât totalitarismele secolului 20. Se pare că e mult mai greu să suporți două lesbiene la masa vecină sau pe alee, în parc, decât o brigadă de securiști care te ridică noaptea din casă și te face dispărut pentru totdeauna. Când vezi lumea cum face sex în afara căsătoriei, începi să tânjești după ciorba de coji de cartofi din lagărele naziste.

E așa nasol progresismul ăsta, că ți se face dor de doi milițieni care să-ți violeze nevasta de față cu tine și să te bată cu cartea de telefoane peste ficat, până recunoști orice și câștigi un târnăcop și o vacanță de zece ani la Canalul Dunăre – Marea Neagră. Unde sunt totalitarismele de altădată? … în care nu trebuia să suporți tortura egalității de șanse, femei în funcții de conducere și valori europene. Când era suficient să torni pe oricine era diferit, la secretarul de partid, și scăpai de el definitiv. Zici tu, părinte, că era mai frumos când făceați pușcărie pentru sex anal? Acum vă mută disciplinar și vă mărește salariul pentru homosexualitate, dar atunci… . Mai ții minte articolul 200? Ce frumos era… .

Când văd tineretul dansând și iubind liber, parcă mi se face dor de o internațională socialistă, de un stadion cu pionieri emaciați și o autocritică obligatorie în curtea uzinei. Când văd atâta tehnologie fantastică și progresele medicinei din ultimii treizeci de ani, mi se face dor de un televizor Diamant 210b, parțial color, și de un chirurg care n-a mai văzut anestezice de când a făcut schimb de experiență la abatorul din RDG. Era mai frumos când ne scoteau măselele pe viu. Îmi plăcea mai mult când nu puteam să-mi fac firmă și să muncesc pe cont propriu. Mă repartiza statul într-o carieră în privința căreia nu aveam de ales și mă pensionam 50 de ani mai târziu din exact același job, în același apartament primit de la serviciu, cu aceeași mobilă de când era bunica fată. E mult mai groaznic să petreci o săptămână într-o tabără de hipsteri nebotezați, decât un deceniu la închisoarea Sighet.

Ai dreptate părinte, e așa urât totalitarismul ăsta de acum, că simt nevoia să mă înscriu pe o listă de primit pâine peste zece zile și o Dacie nouă în zece de ani. Nu simt că trăiesc dacă nu stau zece ore la coadă la salam. Mai ții minte, părinte, când nu puteai sărbători nașterea lui Hristos pentru că manifestările religioase erau interzise de comuniști? Era Gerilă pentru că Moș Crăciun era prea imperialist. Progresiștii dărâmau bisericile monument, dar stalinismul era culmea creștinismului. Era mai frumos când vă închinați direct la ofițerul de legătură al Securității. Aveați linie directă cu ăl de sus și vă îndeplinea toate dorințele, nu ca acum de trebuie să vă bazați pe PSD și rugăciune la Dumnezeu. Să ziceți mersi că nu învie Hristos pe bune, că vă dădea un dos de cruce pe căpățână de începeați toate slujbele cu ”Ne pare rău, abonatul nu poate fi contactat!”. Hai, Doamne, treci pe cruce că vin turiștii!

Iar mi-am luat 30 de zile de interdicție pe Facebook. Vă mulțumesc!

7 commentarii
98

Poate îţi place altceva

7 commentarii

Stolni aprilie 25, 2019 - 2:12 pm

Nu pot raporta ei cât poți scrie tu :))

Reply
Adrian aprilie 25, 2019 - 2:32 pm

Amin!

Nu, serios acuma – ai luat ban, pentru ce, mai exact?
Io sper (tot nu-i o variantă fericită, dar e mai fericită decât altele) să fie doar un ban automat bazat pe cuvinte ca „securiști”, „lesbiene”, „viol”, „sex”, „tortură” ș.a.m.d. – probabil articolul fiind considerat „hate speech”.
Apropo – ai grijă și cu pagina „Este Bine”, că știu caz care și-a luat ban pe Facebook pentru un articol share-uit de pe blogul personal în urmă cu 7 ani – ori a stat cineva să sape după el, ori l-au găsit în mod automat.

Reply
Dan Pavel aprilie 29, 2019 - 8:55 am

La 20 de minute dupa ce am postat articolul pe Facebook, mi-a aparut mesajul ca acest articol incalca standardele comunitatii si ca sunt blocat 30 de zile. Am dat repede copy paste si l-am publicat aici.

Reply
Petre Conceatu mai 1, 2019 - 11:02 am

Tată, sincer, că nu ești la prima experiență de acest gen, cum putem contracara mizeriile astea? Trebuie să se poată cumva…

Reply
Aria aprilie 25, 2019 - 4:09 pm

Era bine cand popii ajungeau la puscarie ca nu turnau…

Reply
Lumi aprilie 26, 2019 - 1:08 am

Excelent spus! Alea 30 zile de interdictie pe fb sunt un pret mic pt un adevar mare. Keep walking 😉

Reply
Marilena mai 3, 2019 - 2:13 pm

Mi-am luat de 3 ori cate 30 de zile in mai putin de 6 luni pentru mult mai putin si mai prost scris! Suntem frati „de suferinta” si ma simt onorata sa fiu in gasca blocatilor. Inseamna ca deranjam!

Reply

Comentezi?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.