Cum se fabrică un misogin
(mic îndrumar)

autor Dan Pavel mai 5, 2018
Cum se fabrică un misogin<br>(mic îndrumar)

E o frumoasă zi de sâmbătă, însorită și răcoroasă. Părinții și-au scos odoarele la plimbat ca să mai prindă și cei mici o ultravioletă, un aer curat sau o sechelă pe viață. Este un peisaj comunistoid, dar idilic. Prin copaci ciripesc păsărele, iar pe alee trec adulți cu prunci adormiți în cărucioare sau de mână cu pitici de vârste mici care abia se țin pe picioare. Un băiețel de vreo șapte anișori bate mingea împreună cu tatăl său, într-un tablou înduioșător. Cel mic e nesigur pe el, dar bucuros de atenție, iar taică-su dă indicații, poartă conversații masculine și se vede că vrea să-l facă bărbat. Tatăl vorbește nejustificat de tare, ca și cum ar cerși atenția trecătorilor. Este îmbrăcat ca orice papugiu din București, cu o cămașă albă, cu șlapi de firmă, bermude de 200 de euro și un telefon scump pe care nu-l lasă din mână deși îl încurcă în activitățile sportive. La un moment dat mingea scapă de sub control și îl izbește pe cel mic în față. Cel mic pare șocat de lovitură, nu plânge, dar nici mult nu mai are. Rostește ceva neinteligibil pe un ton pițigăiat. Tatăl îi servește imediat replica, pe același ton răstit și cu prea mult volum: ”Nu te mai smiorcăi ca o pizdă proastă! Parcă ești femeie!”. Cel mic tace instantaneu.

Și uite așa s-a mai născut un papugiu trepanat, într-o fracțiune de secundă, printr-o simplă replică adresată unui copil cu mintea deschisă și vulnerabilă. Lumea are senzația că ghiolbanul se formează greu, într-un procedeu de fabricație complex și de durată. Unii cred că țugurlanul trebuie lăsat să fermenteze ani de zile într-un butoi cu manea și violență domestică, până la maturare. Nu este așa. Este suficient să dai o singură palmă soției, de față cu cel mic, ca acesta să înregistreze fenomenul pentru eternitate și să tragă concluziile greșite din înregistrare. Este suficient să o înjuri sau să o desconsideri odată. Copiii sunt ca un agregat foarte complex care înregistrează totul, mai ales de la persoanele dragi lor. Chestia asta se întâmplă atât conștient, cât și subconștient, atât de subconștient încât nici măcar nu realizezi cu ce sechele ai rămas din copilărie. Copiii normali și buni sunt foarte greu de făcut. Te chinui cu ei toată viața. Gândul că nu le oferi educația sau mediul potrivit te ține treaz noaptea. A fi părinte este o binecuvântare, dar și o pedeapsă pe viață. Încerci să suferi tu cât mai mult, ca să nu sufere ei. Spre deosebire de oamenii buni, la care te chinui ani de zile, ghiolbanii se fac într-o clipă. Nu presupun efort. Îți iei copilul de mână, mai dai un dos de palmă soției, o mai faci pizdă proastă, mai scuipi o flegmă pe un trecător care te-a supărat și ghiolbanul e gata. E copt. E pregătit să fie eliberat în natură.

Așa se face că țara noastră este un mediu neprielnic și ostil femeilor. De asta majoritatea româncelor merg crispate pe stradă și nu zâmbesc la necunoscuți. Așa apar toți imbecilii care le înjură și le scuipă în trafic, care se înfoaie agresiv în fața femeilor, ca să le intimideze. Se nasc într-o secundă, sub îndrumarea unui decerebrat care nu dă doi bani și nu are respect pentru mama copilului lui, d-apoi pentru o altă femeie. Nu odată mi s-a întâmplat să circul în coloană cu soția. Fiecare cu mașina lui, întâlniți într-un loc și mers împreună către casă. Conducând în spatele ei, mi-am dat seama că nu aș putea să fiu șoferiță. Mi-ar trebui pistol mitralieră ca să am curajul să ies pe stradă. Este o diferență fundamentală între atitudinea șoferilor față de mine (190cm și 98kg) și atitudinea lor față de nevastă-mea. Mulți devin mai aroganți și mai agresivi imediat ce s-au prins că la volan este o femeie. Nu au nici o jenă în a tăia fața, a zbiera și a înjura, chiar dacă nu era vina ei. Ghiolbetele nu are curajul opiniunilor sale. Dacă te dai la el, schimbă tonul și abordarea. E foarte ușor să intimidezi o femeie și prezintă riscuri minime în țara asta în care nici poliția nu le ia în serios. E mult mai greu să intimidezi un bărbat. De aici și diferența de atitudine. Bărbatul poate să-ți rupă capul și, chiar dacă biruiești, ai șanse minime să scapi complet nevătămat. E riscul mare, deci ciocul mai mic. Dar ”pizda proastă” ce poate să-ți facă? Poți să te zburlești la ea cât vrei.

Călătorind prin alte țări m-a surprins mereu ușurința cu care poți stârni o conversație cu femeile locului. Sunt mult mai relaxate, parcă mai vesele. Asta pentru că nu trăiesc aici unde femeile riscă o flegmă în ochi și când se duc la poliție, d-apoi la service sau la piață. E ușor să fii tu, când ești în siguranță și când știi că sunt foarte puțini bizoni violenți pe stradă. Demult, îmi povestea o amică de un incident rutier în care un cocalar violent o lovise din spate și nu voia să cheme poliția. Fusese vina lui, în mod evident. A trebuit să se blocheze în mașină ca să sune după un echipaj de poliție care, odată sosit, a început să o ia la mișto alături de agresor. Cam de-asta nu prea zâmbesc româncele pe stradă și nu sunt deschise la bărbați. De aici devine chestia, vorba lui Nenea Iancu. Că nu știi peste cine dai, ce ghiolban îți mută falca pentru că i-a stricat ziua o ”pizdă proastă”. Iar ghiolbanii se reproduc atât de ușor… . Poți să faci treizeci de-odată. Îi strângi pe toți într-o clasă, când sunt mici, și le îndeși în cap din filosofiile tale de mascul alfa, de bărbat potent și uragan cu pulă.

Până la urmă, să intimidezi o femeie de un metru jumătate și patruzeci și cinci de kilograme nu e greu. Ca mascul poți intimida o femeie de la vârsta de paisprezece ani. Ai deja suficientă forță fizică și suficient gabarit încât să provoci dezastru. Ceea ce mi se pare cu adevărat greu este să crești un băiat astfel încât să devină bărbat. Bărbat cu adevărat. Unul care își apără femeia, își ia bătaie pentru ea dacă e cazul și respectă femeile în general, nu numai pe cele din familia sa. Unul care le respectă nu pentru că sunt femei sau pentru că vrea să le fută, nu pentru vrăjeala asta ieftină și panseurile romantice cu ”femeile sunt ca florile”. Nu dau doi bani pe lăbăreala asta pseudo-sensibilă, de feminiști pocăiți de val nou. E important să formezi un bărbat care respectă femeile pentru că sunt oameni și pentru că asta ne identifică și ne unește de fapt – condiția umană. Atâta vreme cât femeile sunt percepute ca diferite și slabe, ca lipsite de pricepere și incapabile, devin mai puțin decât noi, bărbații, mai lipsite de importanță. În percepția copiilor devin mai puțin decât oameni… devin subumane. E greu să crești un băiat care să le ia în serios, mai ales când toată ziua vede în jurul lui numai exemple contrare, numai ”pizde proaste”.

Din acest motiv nu am folosit niciodată expresia ”pizdificare” și tot de aceea nu fac mișto de aspectul fizic al politicienilor de sex feminin. Poți face glume pe seama intelectului, comportamentului sau a lipsei de moralitate a unei femei. Poți detesta o femeie pentru ce face sau ce reprezintă ea punctual, dar nu pentru că are vagin – deci trebuie că e proastă. Nu fac de-astea pentru că majoritatea purtătorilor ilegal de sex masculin în buletin consideră că pizda e ceva rău, te face slab, te face prost și incapabil. Dar nu se întreabă dacă ei, la rândul lor, ar putea să facă ce face o femeie pilot, o campioană la sport, o femeie astronaut sau căpitan de navă. Nu se întreabă nici măcar dacă ei, în calitate de papugii supremi, de simbol al sexului puternic, ar putea să crească singuri doi copii, să negocieze două joburi în același timp și să iasă în trafic cu babuini ca ei. Eu n-aș putea, așa că-mi țin gura. N-aș putea să cresc singur doi copii și să-i fac oameni. N-aș mai avea puterea să mă ocup de gospodărie după zece ore de muncă și să mai fac și teme cu ei. N-aș putea să suport să nu mi se acorde niciodată respectul cuvenit. Am senzația că eu sunt pizdă proastă.

24 commentarii
132

Poate îţi place altceva

24 commentarii

Canadianu' mai 5, 2018 - 1:05 pm

„Călătorind prin alte țări m-a surprins mereu ușurința cu care poți stârni o conversație cu femeile locului. ” – fix pula. Am călătorit si eu oleacă prin lume și singura țară unde am intrat în vorbă cu o localnică a fost Thailanda. La ultima excursie suedeza de lângă mine din avion abia dacă a răspuns la salut. Da, făcusem duș dimineață și mă spălasem pe dinți…
Mai ales de vreun an încoace, de când a explodat #metoo bărbații nu prea se mai riscă, cu nebunele din Vest dacă te uiți mai ciudat la una riști să cheme poliția, d’apai să mai încerci un „bună ziua”.
https://www.straight.com/confessions/1704/why-we-dont-approach
Mai am linkuri, dacă mai vrei.
ps : asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu restul articolului

Reply
canadianu' mai 5, 2018 - 5:42 pm

Revin. Di la vecinii hamericani.
„In the United States, it’s more than a cultural norm: sexual harassment laws in many states can be triggered by unwanted requests, which are invoked after the asked party has already said “no” once. That word has special legal significance when it comes to sexual harassment, and continually asking may constitute harassment.”
https://www.quora.com/A-guy-asked-me-out-today-and-I-told-him-no-but-I-wanted-him-to-try-harder-Why-didnt-he-try-again
ps : am uitat, am mai intrat in vorba cu o localnica odata. In Taiwan. In 11 ani de Canada insa n-am intrat in vorba din intamplare cu nici o canadianca…

Reply
canadianu' mai 5, 2018 - 5:50 pm

Ha ha ha, am facut o cautare mai generala pi gug, se pare ca si in UK exista aceeasi problema… bineinteles, iarba e intotdeauna mai verde dincolo de gard, desi linkul precedent demonstreaza ca nu e asa „What surprises me about American women is how easy (natural) it is to talk to them and get their telephone number. That is not the case with English women, unless they know you. ”
https://www.quora.com/How-come-men-dont-approach-women-anymore-What-happened-to-the-good-old-days-of-the-British-gentlemen

Reply
Gigi papuc mai 5, 2018 - 1:26 pm

Ești o.pizda proastă :))))

Reply
Ana mai 5, 2018 - 1:39 pm

Jos pălăria pentru această atitudine sănătoasă și realistă!

Reply
Denisa mai 5, 2018 - 3:34 pm

Cand am mers eu la scoala, am invatat diatezele verbale cu vb ”a bate” ca exemplu: activa – eu bat, reflexiva – eu ma bat, pasiva – eu sunt batut(a). Azi nu stiu sa analizez gramatical expresia ”a-si lua bataie” si mereu ma intreb de unde si-o ia, sa-mi iau si eu. Nu stiu cand a aparut expresia asta in limba romana, probabil simultan cu ”a se risca” si ”a se renta”… sau nu… dar cred ca apartine unei alte categorii sociale.

Reply
Dan Pavel mai 5, 2018 - 4:17 pm

Deci… 1) Din ce categorie socială fac parte dacă folosesc expresia ”și-a luat bătaie”, ”a își lua bătaie”? 2) Pot să înțeleg că tot mesajul s-a pierdut datorită unei greșeli gramaticale discutabile? 3) Contribuie comentariul ăsta într-un mod pozitiv la subiect sau la culturalizarea autorului?

Reply
Denisa Pavel mai 6, 2018 - 9:50 pm

Deci, da: 1) tocmai ca nu faci parte, lasa-i pe altii sa foloseasca expresia respectiva. 2) Mesajul e fantastic! Citesc cu nesat ce scrii, abia astept urmatorul text, dar comentarii adulatoare nu o sa iti scriu veci. Nici greseala gramaticala nu e… 3) Ar fi trebuit, dar acum am mari indoieli

Reply
Elena mai 5, 2018 - 5:18 pm

Bine punctat, bravo!

Reply
Alina mai 5, 2018 - 6:36 pm

Love you! Inca o data. 🙂 Doamna ta sa nu sa supere, ca, zau, nu are de ce 🙂

Reply
Elena Pasima mai 5, 2018 - 7:48 pm

Pizda proastă ar fi un pleonasm? Ca să mentin trendul… multumesc pentru această sfântă mânie. De fapt, după cum mi-a confirmat un domn, bărbatii de genul ghiolban sunt pe cale de disparitie, pur si simplu femeile nu mai rabdă asa ceva… îsi cam cresc singure copiii, si din ce în ce mai multi ghiolbani rămân doar cu compania celor pe potrivă. Femeile sunt cele care primenesc şeptelul, lent dar sigur, această selectie îi lasă în urmă pe cei care strică legea firii.

Reply
Canadianu' iunie 1, 2018 - 4:42 pm

Le apreciez foarte mult pe pizdele care-și cresc singure copiii. Dar s-o facă singure singure, fără pensie alimentară de la bărbat. Oricum, alea adevărate, care apelează la banca de spermă, nici n-au cui să-i ceară…

Reply
Clara mai 6, 2018 - 3:40 am

Foarte bun articolul!

Reply
canadianu' mai 6, 2018 - 5:51 pm

„Cam de-asta nu prea zâmbesc româncele pe stradă” – nu zerioz… ca prin alte parti or fi umbland toate cu gura pana la urechi
Vancouver https://www.straight.com/confessions/1609/declining-friendliness-vancouver
Toronto https://www.reddit.com/r/toronto/comments/etxuo/nobody_smiles_back_in_toronto/
New York https://swiftkickhq.com/new-york-smile-strangers/
Paris https://www.quora.com/Why-dont-people-in-Paris-smile
plus despre alte popoare (French, Americans, Germans, Aussies) de pe planeta asta mare https://www.quora.com/In-your-city-town-do-people-smile-at-strangers-in-the-street
Also, this https://www.youtube.com/watch?v=b1XGPvbWn0A and this http://stoptellingwomentosmile.com/

Reply
Iulia iunie 12, 2018 - 8:02 am

Dumneavoastră sunteţi oleacă misogin, ori complexat? Cam nemanierat? Cum vă explicaţi că sunt destui bărbaţi cu „succes la femei”, deşi nici nu-s frumoşi, nici bănoşi?

Reply
Dragos mai 8, 2018 - 3:36 pm

„Bărbat cu adevărat. Unul care își apără femeia, își ia bătaie pentru ea dacă e cazul și respectă femeile în general, nu numai pe cele din familia sa.”

Deci „barbat adevarat” inseamna sa fii victima unei agresiuni?

Ce face o femeie sa fie o „femeie adevarata”? Sa fie victima unei agresiuni? Sa isi ia bataie pentru a-si proteja partenerul/partenera ori barbatii in general?

De ce trebuie sa fiu victima unei agresiuni ca sa fiu „barbat adevarat” in ochii unora? De ce femeile nu sunt „adevarate” daca sunt victime ale agresiunilor?

Mi se pare FOARTE exagerata aceasta idee. Foarte toxica. „Masculinitatea adevarata consta in a fi o victima a unei agresiuni pentru protectia altora”.

Nu. Nu sunt de acord cu acest punct de vedere toxic care promoveaza imaginea barbatului unic salvator, a femeii slabe care are nevoie de ajutorul unui barbat, a barbatului care trebuie sa participe la o agresiune sau actiune violenta pentru a dovedi ca este „barbat adevarat”.

Imi pare rau, dar aceasta idee este teribil de daunatoare! Rusine!

Reply
Canadianu' iunie 1, 2018 - 4:34 pm

Ouch, asta cred că a durut… 🙂

Reply
Diana mai 10, 2018 - 11:10 am

Nu stiu sa zic de localnice, dar mie, romanca, in 4 ani de cand traiesc in vestul Europei nu mi s-a adresat inca vreo injuratura sau misto de autobaza. Mi-a luat ceva timp sa ma dezobisnuiesc sa-mi feresc privirea in timp ce merg pe strada si sa zambesc, de frica sa nu-mi fur din senin si gratuit cate o replica de ghertoi. Cred ca astia pe aici nu stiu sa creasca barbati adevarati…

Reply
Inkafan mai 14, 2018 - 8:45 am

Dragut, realist, dar intreb: cum drac e imagine comunistoida niste parinti ce au iesit cu copiii la plimbare?

Reply
Dan Pavel mai 14, 2018 - 8:57 pm

Peisajul din jur… blocurile, parcul rebegit, betoane…

Reply
Canadianu' iunie 1, 2018 - 4:24 pm Reply
Canadianu' iunie 1, 2018 - 4:35 pm

Ouch, asta cred că a durut… 🙂

Reply
alexa iunie 5, 2018 - 1:19 pm

Excelent scris! Multumesc… lumea ar fi diferita daca toti barbatii ar gandi ca tine

Reply
Elena august 30, 2018 - 12:16 am

Din cauza unor bărbați care le consideră pe femei inferioare doar pentru că n-au cuc am fost nevoită să-mi fac un al doilea cont pe Softpedia. Primul cont a fost cu numele meu adevărat. Postam pe topicurile de construcții și sisteme de încălzire – ce să fac, am și eu pasiunile mele. Orice postam nu era bine. După câteva luni de critici și miștouri mi-am făcut un alt cont cu nume de bărbat și am început că postez aceleași lucruri: de ce și cu ce e bine să izolezi peste astereală, de ce trebuie chertat lemnul de la acoperiș la îmbinare cu cosoroaba, care-i necesarul de izolație pentru a avea facturi decente dacă ai căldură în pardoseală pe curent electric, necesarul termic al unei case de X dimensiuni cu izolație y, etc. Brusc, eram luată în serios iar ceilalți useri mă tratau ca pe un om. A fost un sentiment aproape necunoscut pentru că eu manageriasem toată viața un val de neîncredere din partea altora și starea asta devenise normalitate. Intuiam că pentru bărbați e mai simplu dar nu puteam să explic exact cum.

Reply

Comentezi?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.